Credit counsel

Articole

Oferte

Cel mai bun moment pentru un credit nevoi personale

Cel mai bun moment pentru un credit nevoi personale Creditele pentru nevoi personale acum trei ani, luand ca exemplu luna octombrie, au fost in total 600 milioane lei. Acum doi ani, crescusera binisor, la 800 milioane lei. Dar anul trecut saltul a fost mai mult decat semnificativ: s-a ajuns la 1200 milioane lei total, adica o crestere 50% fata de anul anterior, si dublu fata de cu doi ani in urma.  
Ce inseamna aceasta? De ce anul urmator ar trebui sa fie cel mai prielnic an pentru investitii prin credite de nevoi personale?

Ofertele sunt foarte bune acum, dar tot e bine sa apelezi la imprumut doar daca ai nevoie serios de bani

Idea este urmatoarea: o data cu relansarea puternica a creditelor de consum, acordate preponderent de catre banci, dar si cu o concurenta serioasa din partea IFN-urilor, preturile au scazut - respectiv dobanzile.
In plus, piata creditelor este deja foarte bine reglementata si controlata, astfel incat la contractele noi de imprumut este foarte greu sa mai gasiti clauze abuzive.
In concluzie, anul acesta creditele personale sunt foarte ieftine. Dar de ce credem ca nu vor mai fi la fel de ieftine la anul? Sunt mai multe motive la care ne gandim.
In primul rand, credem ca se va reveni pe inflatie. In al doilea rand, toate legile noi care incep sa lege de maini bancile (ca de exemplu legea darii in plata) vor face ca bancile sa aiba nevoie de profit din alte parti. Nu in ultimul rand, dupa ce trece anul electoral si se termina cu cadourile, pomenile, cresterile de salarii si pensii sau alte de-acestea, urmeaza un an mai neplacut, din punct de vedere economic.
De aceasta credem ca este anul potrivit pentru a repara casa, a cumpara mobila, a lua un teren.. orice credeti ca este bun si merita o investitie. Dar de ce anume este foarte important sa va feriti? Pai, 1: feriti-va de creditele in valuta, chiar si de cele in euro. Daca se revine pe inflatie, nu se stie unde mai ajunge cursul de schimb; 2 - chiar daca este posibil sa pierdeti cativa lei.. mai bine evitati un credit cu dobanda variabila.
Multa vreme, cam pana la jumatatea acestui an, situatia era simpla: indicii de referinta tot scadeay, adica si dobanzile noastre - cei cu credite la dobanda variabila - tot scad, dar cine stie cat va mai dura? La un moment dat dobanzile vor reincepe sa creasca, este clar. Acum insa, si mai mult ca sigur asa va continua si in anul urmator, ROBOR a inceput sa creasca semnificativ - de aici si dobanzile, si ratele pana la urma.

Ofertele sunt foarte bune acum, dar tot e bine sa apelezi la imprumut doar daca ai nevoie serios de bani  Cel mai bun moment pentru un credit nevoi personale:

Acordarea de credite de consum - imprumuturi destinate nevoile personale, este in varf anul curent, dar trebuie sa fim atenti.

Din aceeasi categorie:

Credite bancare rapide - nevoi personale
Credite bancare rapide nevoi personale pentru persoane fizice Am adunat toate informatiile necesare pentru a putea face o comparatie: ...

Credite rapide la Unicredit Tiriac
Se pregateste noua paleta de oferte si promotii de la Unicredit Tiriac - imprumuturi rapide de bani in conditii avantajoase Deocamdata ofertele ...

Din alte categorii:

Creditul Prima casa - cele mai bune oferte
Toate bancile majore s-au inscris de la bun inceput in programul Prima casa de acordare credite ipotecare cu sprijin de la stat, si mai mult ca sigur vo ...

Top 3 cel mai bun credit Prima Casa
Am trecut anterior prin primele 7 pozitii din top 10 al celor mai bune imprumuturi din programul Prima casa, acum iata si castigatorii! De unde es ...