Credit counsel

Articole

Oferte

Credite rapide Bold 2019

Credite rapide Bold 2019

Cele mai cautate imprumuturi sunt creditele rapide, nu cele de nevoi personale. De ce?

Lunga dezbatere legata de intrebarea care sunt cele mai bune credite, cele rapide sau cele de consum se apropie de o concluzie, data nu atat de raspunsul in sine, cat mai mult de catre statistica.
Este un fapt clar deja: desi costul este foarte important, cel mai important aspect pe care lumea il cauta cand are nevoie de un credit de nevoi personale este viteza - cat de rapid poti primi banii. Vom incerca intr-o serie de analize sa va aratam nu care sunt cele mai rapide credite de consum, ci mai mult care sunt cele mai avantajoase credite rapide.
Inainte de criza bancile erau foarte putin interesate de creditele mici pentru populatie - cele de nevoi personale, si in general, cele fara garantii sau ipoteci, pentru ca boom-ul imobiliar le aducea atat de multa activitate si atat de multi bani, incat orice altceva devenea neinteresant. In acea perioada au inflorit IFN-urile - Institutii Financiare Nebancare, umpland tocmai acest gol.

Cele mai cautate imprumturi sunt oare si cele mai avantajoase?

Bancile acordau mult mai rapid si mai usor un credit imobiliar decat unul personal. Era atat de simplu, practic in ziua cand te hotarai sa iti cumperi o locuinta alegeai si o banca, mergeai cu actele tale si obtineai o preaprobare, stiai deja pana in ce suma poti merge. In ziua cand gaseai ceva bun, si te intelegeai cu vanzatorul, deja dadeai drumul la acte in banca. Daca toate hartiile erau in regula, rareori dura mai mult de o saptamana sa devina proprietatea ta. Dar mai departe? Iti mai trebuia o renovare, un frigider, mobila, toate trebuiau rapid, cat de repede. La banca auzeai imediat ca ti-ai atins limita de indatorare. La magazin insa iti ieseau in cale oferte de credit doar cu buletinul, acordat mai mult decat rapid: in aceeasi zi. Si asa a aparul moda imprumuturilor rapide de la IFN. De fapt nici nu stia lumea ce erau acele societati, multi au crezut pana la sfarsit ca ei plateau rate tot la magazin.
Dar a venit criza. Boom-ul imobiliar s-a daramat. IFN-urile inca mai fac creditare, le merge chiar bine, si-au revenit, mai ales ca se adreseaza si clientilor cu venituri nu chiar in alb, precum si celor cu istoric in biroul de credit.
Dar ce fac acum bancile? In afara de programul Prima Casa, care are limitarile sale si nu este cel mai profitabil pentru banci, nu prea mai cumpara nimeni locuinte. Asa ca au ajuns serios la concurenta cu IFN-urile. Si oricum, in cautare destul de disperata de clienti si de activitate. Nu s-a intamplat asta imediat dupa intrarea in recesiune, pentru ca niste ani buni au trait bine finantand statul, contra dobanda buna. S-a cam terminat si asta.
Ofertele bancilor abunda in reclame legate de rapiditatea cu care ofera ele credite.la fel de adevarat, credite relativ asemanatoare (aceeasi suma, aceeasi perioada, si cam aceleasi conditii de eligibilitate), de la o banca la alta, pot avea si 12% dobanda anuala efectiva, dar si 20%. Nici nu merita facut acum un tabel comparativ, pentru ca, pe de o parte, sunt atat de multe oferte declarate ca rapide, dar in care nu agsesti efectiv nicio referire la cat dureaza aprobarea si acordarea, si pe de alta, sunt atat de multe perioade promitionale, lansari de produse noi, retrageri de oferte, incat azi scriu si maine ce mai conteaza.
Iata cateva exemple de credite de nevoi personale cu acordare rapida:
Credite rapide BRD - DAE: 18.65%; finantare in maxim 24 de ore pentru maxim 5000 lei (detalii);
Flexicredit in 24 de ore la Raiffeisen - DAE: 18.33% pentru maxim 3000 euro - in lei; aprobare in maxim 24 de ore (detalii);
Alpha Rapid - Creditul de consum pentru nevoi personale - DAE: 14.80%, raspunsul bancii in 24 de ore de la primirea documentatiei (detalii).
Ati inteles ceva? Unul zice finantare rapida in 24 de ore. 24 de ore de cand? De la completarea dosarului, probabil. Dar cat dureaza dosarul? Orice banca isi rezerva dreptul de a cere documente suplimentare. Oricum, cat dureaza sa obtii fisa fiscala a anului trecut? Altii nu cer fisa fiscala, dar nici nu zic ca te finanateaza in 24 de ore, ci ca aprobare rapida in 24 de ore. Pai una e finantarea, alta aprobarea, daca te trezesti ca iti aproba dar te programeaza la transfer bancar peste o saptamana. De ceilaltice sa mai zic.. raspunsul bancii.. dupa depunerea documentatiei. Pai pana atunci ce-au facut?
Din pacate in targeturile angajatilor si managementului bancilor intra doar valori lunare, trimestriale, anuale. Nu intereseaza pe nimeni timpul scurs de la contactul unui client si acordarea efectiva a banilor. Atunci de ce s-ar grabi? Pentru ca problema este in mare masura in alta parte. Clientul. La noi este intotdeauna vina clientului, stim asta, dar e si o parte de adevar. Pai daca o banca iti  promite credit rapid cu aprobare in 24 de ore, dar dupa o saptamana inca te plimba, de ce mai stai dupa ei? De teama ca daca mergi in alta parte vei gasi acelasi lucru, doar ca aici ai trecut deja o saptamana.. deci nu poate sa mai fie mult. Mai e ceva adevarat: inainte de a merge sa ceric eva la o banca, fa-ti lectiile. Cat castigi in familie, NET, ce alte credite mai ai,c e alte credite mai are familia, ce probleme ai avut in trecut. Nu uita nimic, pentru ca oricum se afla si ti se vor cere dovezi. Daca la biroul bancii unde vrei tu credite rapide spui un lucru, dar a doua zi hartiile pe care le aduci arata altceva.. ce se mai poate face?

Si acum, pe scurt. Credite rapide Bold 2019:

Cele mai cautate imprumturi sunt oare si cele mai avantajoase?
Cele mai cautate imprumuturi sunt creditele rapide, nu cele de nevoi personale. De ce?.

Din aceeasi categorie:

Card bancar cu buletinul
Exista banci care faciliteaza credite rapide doar cu buletinul, in sisteme simple. Cum este posibil? Tehnic, bancile - ca si IFN-urile dealtfel, nu pot a ...

Credite rapide bancare versus nebancare
Creditele de consum se pot obtine rapid atat de la banci - mai ieftin, cat si de la IFN - mai usor Cea mai rapida cale de a obtine un credit ban ...

Din alte categorii:

Banci importante fara Prima Casa
Dintre bancile importante doar cateva nu sunt inscrise in programul de credite ipotecare Prima casa Anii acestia se schimba regulile in programu ...

Creditul Prima Casa de la Banca Transilvania
A sosit momentul sa ai casa ta, sa te muti de la parinti sau sa scapi de chirie. Banca Transilvania te ajuta cu imprumuturi in lei, in cadrul programului Pr ...