Credit counsel

Articole

Oferte

Credite nevoi personale fara ipoteca

Credite nevoi personale fara ipoteca

Acordare mult mai rapida in varianta fara ipoteca si garantii, dar pentru sume mult mai mici si mai ales la dobanzi aproape duble

Creditele rapide pentru consum sau satisfacerea nevoilor cu caracter personal sunt acordate in general fara garantii.
Durata uzuala de pregatire a actelor pentru o ipoteca, unde este necesara si implicarea unui notar public, apoi evaluarea valorii proprietatii de catre un evaluator autorizat, fac ca aste tip de credit sa presupuna o durata mai mare de la momentul demararii cererii de imprumut si pana la primirea efectiva a banilor.
Acesta este avantajul creditelor fara ipoteca. Dezavantajul: vi se permite imprumutul unei sume mai mici astfel, si mai ales, la costuri semnificativ mai mari.
Daca nevoia dumneavoastra este cu adevarat urgenta, atunci sunteti practic nevoiti sa apelati la aceste credite rapide. Daca e vorba de ceva care nu "arde", si aveti proprietati cu care ati putea garanta, merita avut in vedere si aspectul costurilor.
Cu foarte mici exceptii, toate societatile financiare, bancare sau nebancare, acorda imprumuturi fara garantii - credite fara ipoteca. De la caz la caz, procedura poate fi ultra-rapida, mergand de la 1 ora - in conditii clare insa, fiind vorba mai mult de o linie de credit preaprobata, la 24 de ore - multe dintre IFN si chiar cateva banci, si ajungand la o saptamana lucratoare. Ce dureaza mai mult de atat nu mai poate fi numit credit rapid.

De ce imprumuturile fara garantii dureaza mai putin dar costa mai mult?

Acum avem in vedere si cauzele pentru care aprobarea unui imprumut, indiferent daca este vorba de o banca sau de un IFN, poate dura mai mult decat se estima. Sunt multe situatii in care in actele depuse apar neclaritati, sau se poate intampla pur si simplu sa uitati anumite aspecte. La orice semn de neclaritati, institutie de unde ati cerut bani imprumut va solicitalamuriri suplimentare, in general si alte acte. Daca, de exemplu, cu 1-2 ani in urma ati intarziat mai mult de 30 de zile plata unei rate, la un credit luat in alta parte, pe care insa intre timp l-ati achitat integral si fara alte probleme, institutia unde solicitati noul credit va gasi aceasta informatiein bazele de date - si mai mult ca sigur va va cere sa aduceti o adeverinta de la vechea banca in care sa scrie negru pe alb ca ati incheiat fara probleme contractul cu ei - neexistand nicio restanta. Uneori sunt probleme chiar mult mai mici - adeverinta de salariu e semnata doar de sef, nu si de contabil..
Din pacate insa, de multe ori intalniti si o anumita delasare din partea bancii. Ti se promite ca totul se rezolva in cel mult cateva zile, semnezi cererea, depui toate actele, functionarul le verifica si iti spune ca totul este in regula, si ca te suna ei. Apoi astepti. Dupa cateva zile cand nu mai ai stare si dai un telefon, ti se spune ca inca nu a sositaprobarea de la birol de analiza risc. Sau tot o denumire din aceasta. Mereu este un birou care analizeaza ceva. Mie mi s-a intamplat ceva asemanator cu foarte multi ani in urma, la singura mea tentativa de a accesa un credit rapid nebancar. Desi trebuia sa am aprobarea intr-o ora, si, credeti-ma, nu aveau niciun motiv sa nu imi aprobe cererea, dupa multe alte ore si telefoane am mers inapoi in acel magazin, sa retrag cererea. Am auzit apoi discutia purtata de acea doamna la telefon, in care am auzit clar intreband dar chiar a plecat toata lumea, nu mai e nimeni?.
Asta este, se mai intampla si asa ceva. Va recomand sa faceti ce am facut si eu: retrageti cererea si mergeti in alta parte. Asta este adevarul de cele mai multe ori: daca in reclama se spune ca se acorda rapid creditul, apoi se reconfirma la telefon si fata in fata ca in cel mult 24 de ore veti avea banii, dar dupa inca alte 24 de ore nu s-a intamplat nimic, si nici nu primiti o explicatie clara, atunci mai mult ca sigur ca o sa mai treaca inca cine stie cate zile. Am intalnit chiar si cea mai teribila explicatie: dupa ce aprobarea dosarului de imprumut se promisese ca nu va dura mai mult de 3-4 zile, insa au trecut 10, urmeaza vestea buna: gata, vi s-a aprobat, puteti lua banii imediat ce semnati contractul!. Super, vin imediat, spune clientul rasufland usurat. A.. ne pare rau, nu se poate acum, ca domnul sef de filiala este liber, dar il gasiti aici marti, dupa ora 15. Daca reusiti sa semnati cu dansul pana la 15:30 putem inregistra contractul in aceeasi zi, si miercuri va programam la plata. Ati inteles, de cand TOTUL ERA GATA, mai dura de fapt inca 3-4 zile lucratoare. daca punem ziua in curs, plus cele doua de weekend, INCA O SAPTAMANA.
Ce va pot recomanda de fapt? In primul rand, cea mai senzationala reclama nu inseamna neaparat si cel mai senzational produs sau serviciu. In al doilea rand, inarmati-va cu rabdare si cand vi se spune ca totul e aproape gata, nu incepeti deja sa sarbatoriti. In al treilea rand, daca se sare calul, nu inghititi, dar nici nu sariti la scandal: va puteti retrage cererea fara probleme, exista si ANPC-ul (daca aveti ceva in scris, chiar si textul reclamei).

Si acum, pe scurt. Credite nevoi personale fara ipoteca:

De ce imprumuturile fara garantii dureaza mai putin dar costa mai mult?
Acordare mult mai rapida in varianta fara ipoteca si garantii, dar pentru sume mult mai mici si mai ales la dobanzi aproape duble.

Din aceeasi categorie:

Promotie ING Personal - credite rapide
Pana in luna mai beneficiezi de zeci de premii la accesarea unui credit rapid ING Personal In perioada promotiei (pana pe 5 mai) se trage la sor ...

Creditul rapid bancar in viteza a cincea
Pentru prima oara in istoria Romaniei au aparut creditele bancare rapide. Da, exista, si iata cum se gasesc. Greu de crezut, mai ales ca bancil ...

Din alte categorii:

Creditul Prima Casa de la Alpha Bank
Creditul Alpha Housing in lei acordat prin Programul Prima Casa iti ofera posibilitatea de a achizitiona o locuinta finalizata (inclusiv o locuinta construi ...

Creditul Prima Casa de la BRD
Prima casa nu se uita niciodata! Creditul ipotecar Prima Casa iti ofera posibilitatea de a cumpara prin programul Prima Casa, fie o locuinta finalizata, fie ...