Credit counsel

Articole

Oferte

Creditul refinantare ipotecara BCR

Creditul refinantare ipotecara BCR

Creditul bancar CASA MEA pentru refinantarea creditelor ipotecare sau imobiliare de la alte banci

BCR iti pune la dispozitie posibilitatea de a-ti reduce semnificativ ratele lunare pe care le aveti acum la alte institutii financiare, bancare sau nebancare, destinate investitiilor imobiliare sau nevoilor personale cu ipoteca.
Creditul "CASA MEA" iti poate refinanta fie un imprumut contractat anterior, in conditii grele pentru tine, fie mai multe asemenea credite, de la una sau mai multe banci si / sau IFN-uri.
Atragem atentia: aceasta este o oferta cu adevarat speciala. De ce? Mai toate bancile ofera posibilitatea refinantarii creditelor contractate la ALTE BANCI, dar foarte rar intalnim posibilitatea de a prelua si imprumuturile de la institutiile financiare nebancare, atat timp cat au caracter imobiliar ipotecar.

Cum poti sa iti reduci rapid si sigur costurile cu ratele la imprumuturi?

Inainte de a trece la detaliile specifice ale ofertei BCR, va reamintim conditia de baza: sa nu aveti intarzieri mai amri de 90 de zile la ratele anterioare, inregistrate in Biroul de credit.
Stiti cat de mari erau dobanzile la banci in anii trecuti, deci daca aveti deja unul sau mai multe credite ipotecare, va dati seama ca si dobanda scazuta (de exemplu) de la 10% la 9% inseamna foarte mult, ca bani. Daca pe langa aceasta, luati in considerare super oferta bancii pentru refinantari: primesti o reducere suplimentara de 0.5% din dobanda daca vii cu salariul la BCR, deja totul devine si mai interesant.
In plus, poti opta si pentru o dobanda fixa pentru primii 3 ani ai contractului de credit pentru refinantare ipotecara. Ce inseamna aceasta mai exact? Am mai explicat, dar revenim: majoritatea creditelor bancare actuale se bazeaza pe sistemul dobanzii variabile. Aceasta dobanda variabila, spre deosebire de anii din urma, nu mai este calculata la discretia bancilor, ci totul este clar definit, legal. Dobanda variabila la creditele bancare se formeaza dintr-o marja fixa - care nu se modifica fara acordul ambelor parti, si componenta care variaza: indicele stabilit de catre BNR - rata medie a dobanzii pentru creditele acordate pe piata interbancara, calculat pe perioade predefinite (in general 3 si 6 luni). IN functie de mersul general al economiei si finantelor, acest indice poate scadea sau poate creste, ceea ce determina in mod direct scaderea sau cresterea dobanzii pe care trebuie sa o platiti. Ce este important de luat in considerare: de multe ori, scaderea sau stagnarea economiei determina la nivel central scaderea dobanzilor de referinta, ca mijloc de ajutor al relansarii. Cums e traduce aceasta in casa dumneavoastra? Daca treaba merge prost in general, aveti sanse ca macar dobanda sa scada si ea la credit. Nu este o regula, dar se intampla astfel de cele mai multe ori.
Intrebarea de baza: va ajuta aceasta rata fixa pe primii 3 ani? Cat timp evolutia ROBOR este necunoscuta - fiind o variabila certa, nu se pot face predictii decat cu o anumita doza de incertitudine. Totusi, ca idee, pe de o parte BNR afirma ca nu va mai scadea rata de referinta, iar pe de alta, chiar daca economia nu creste spectaculos, nici semne de stagnare nu da. Astfel, sunt sanse bune ca ROBOR sa nu mai scada in urmatorii ani.
Am vorbit mult in randurile de mai sus despre ROBOR, fara sa fi spus inca ceva important legat de creditul CASA MEA pentru refinantare de la BCR : se acorda in lei. De aici, alte intrebari legate de alegerea intre un imprumut in lei si unul in valuta. O alta necunoscuta si aceasta. Daca va castigatii banii in lei, si aveti credite in valuta, puteti fie pierde, fie castiga din diferente de curs. Creste cursul, platiti rata mai mare - adica cheltuiti mai multi lei pentru a cumpara, luna de luna, suma in valuta pentru achitarea ratei. Scade cursul.. este invers, deci castigati. Si iarasi intrebarea: ce va urma? Analistii si responsabilii importantii ai sectorului bancar si ai industriei se intrec in a se contrazice... Unii spun ca un curs normal la lei este de 5 lei / euro. Daca se va intampla asta.. atunci ar fi bine sa nu va prinda cu credite in valuta. Altii sustin ca statul ar trebui sa intareasca leul, pentru a sustine cresterea prin cresterea consumului pe plan intern. Acesia ar vrea euro la 4 lei. Asa.. v-ar prinde bine sa ramaneti in euro. Intre toti cei care vorbesc, ce spune Banca Nationala? Mai nimic. E in natura si functia bancii nationale sa sustina moneda nationala, deci ei, indiferent ce se intampla, vor spune ca e mai bine sa imprumutati in lei.
Al treilea aspect de luat in considerare este durata acestui contract: pana la 30 de ani. Gandindu-ne la un credit relativ comun, uzual, luat in perioada 2007-2008, pe durata de 25 de ani, deci din care ati achitat deja 6-7 ani, daca astazi l-ati refinanta pe 30 de ani, ati putea reduce rata lunara cu pana la 60%, si asta la aceeasi dobanda. Adaugati si reducerile de dobanzi.. si iese bine la calculul costului lunar actual. Este adevarat si ca astfel veti fii datori o perioada mult mai lunga, si suma totala platita pana la final este mai mare.
 
Acum pe scurt, detaliile produsului BCR de la care am inceput toate aceste explicatii:
- este un credit simplui si eficient
- se acorda in lei
- dobanda este variabila, dar cu optiunea primilor 3 ani pe dobanda fixa
- destinatie: refinantarea creditelor imobiliare / ipotecare in derulare la alte institutii financiare
- suma minima: 20000 lei (aprox  4400 - 4500 euro)
- suma maxima: cca 390000 euro (in echivalent lei). Daca proprietatea ipotecata valoreaza semnificativ mai mult decatsuma creditului de refinanta, plafonul maxim poate creste si pana la aproape 1 milion de euro
- termen maxim: 30 de ani
- avans 0 (daca faceti doar refinantare, fara a solicita si sume suplimentare)

Si acum, pe scurt. Creditul refinantare ipotecara BCR:

Cum poti sa iti reduci rapid si sigur costurile cu ratele la imprumuturi?
Creditul bancar CASA MEA pentru refinantarea creditelor ipotecare sau imobiliare de la alte banci.

Din aceeasi categorie:

Creditul de nevoi personale ipotecar
Creditele de nevoi personale cu ipoteca sunt mult mai ieftine decat cele acordate fara garantii, iar riscurile - veti vedea, sunt aceleasi. De ...

Calculul conversiei creditelor in franci elvetieni
Dupa cum am scris si ieri, Volksbank - impreuna cu Banca Transilvania, vin cu o oferta foarte atractiva de rezolvare a problemelor celor cu credite ipotecar ...

Din alte categorii:

Credite si servicii Patria Bank
Principalele oferte Patria Bank pentru persoanele fizice sunt creditele pentru nevoi personale, imprumuturile garantate ipotecar si descoperitul de cont. ...

Coduri Swift Romania A-B
Standardul international ISO 9362, cunoscut mai bine ca SWIFT-BIC / cod BIC / SWIFT ID sau code SWIFT defineste un format standard al Codurilor de Identific ...