Credit counsel

Articole

Oferte

Creditul Prima casa - cele mai bune oferte

Creditul Prima casa - cele mai bune oferte

Toate bancile majore s-au inscris de la bun inceput in programul Prima casa de acordare credite ipotecare cu sprijin de la stat, si mai mult ca sigur vor continua acordarea de credite si aul acesta

Creditul ipotecar Prima casa este acordat cu garantii guvernamentale catre o categorie larga de solicitanti. Avantajul imens al garantiilor guvernamentale este reducerea semnificativa a dobanzilor, si sigurantaca nu vi se vor impune tot felul de comisioane sau taxe din partea bancii.
Cine poate obtine un credit ipotecar Prima casa? Orice persoana / familie care nu detine o locuinta, sau detine una cu suprafata mai mica de 50 mp.

Detalii, analiza si pareri personale legate de ofertele Prima Casa

Atat la CEC Bank cat si la Raiffeisen banca pentru locuinte, perioada maxima de creditare este de 30 de ani, cu conditia ca solicitantul principal sa nu implineasca inainte de plata ultimei rate la credit varsta de 80 de ani (CEC Bank) sau doar 70 de ani (Raiifeisen).
Va oferim mai jos spre alegere si comparatie mai multe sisteme de creditare: pe de o parte, cel mai conservator sistem, pe de alta, cel mai inovativ si modern.
Suma maxima ce se poate acorda prin intermediul creditului ipotecar? La CEC este clara: maxim 57000 euro, in timp ce la Raiffeisen creditul poate urca pana la 66500 euro pentru locuintele noi.
Avansul (aportul propriu) la CEC este de 5%, iar la Raiffeisen este de 5% pentru imobilele ale caror valoare nu depaseste 60000 euro, sau 3000 euro si ce depaseste 60000 euro pentru cele mai scumpe de atat.
Varsta minima? Aici CEC e mai tare: 18 ani. Raiffeisen nu acorda asemenea imprumuturi decat daca ati implinit 21 de ani.
Perioada de gratie la CEC este de 90 de zile daca creditul este solicitat pe termen scurt, si merge pana la 180 de zile pentru cele pe termen mediu si lung. Din nou, oferta CEC este mai buna, Raiifeisen nespecificand nimic despre o perioada de gratie la rambursarea acestui tip de credit.
Dobanzile.. La ambele banci sistemul este de dobanda variabila, calculata printr-un sistem clar si transparent, de tipul Dobanda = Marja banii + ROBOR3M. Cine are cea mai buna oferta? Se pare ca tot CEC: 1.9% + Robor 3m = total 4.23%, in timp ce la Raiffeisen este de 2.4% + Robor 3m = total 4.88%. Poate ca la prima vedere diferenta este mica, dar credeti-ma, ca platitor de rate la un credit ipotecar: si 0,1% la dobanda CONTEAZA la cat platiti lunar, cat sa se cunoasca. DAR, opriti-va ! Dobanda nu este totul, ce va intereseaza de fapt este DAE-ul - dobanda anuala efectiva, adica costul total al creditului ipotecar cu toate taxele, comisioanele si dobanzile. Aici CEC vine (pe ascuns aproape) cu un comision lunar de gestiune de 0.04%! De aici, DAE-ul CEC devine 5.23%, in timp ce cel de la Reiffeisen este de numai 5.06%. Diferenta? Iarasi, poate pare mica, dar pana nu vedeti clar un scadentar simulat, cu semnatura si stampila bancii ca este Oferta Ferma.. nu pot spune care este adevarul.
Dar nu va ganditi daca merita sa luati un asemenea imprumut, pentru ca, spre deosebire de creditele ipotecare clasice, este MULT mai avantajos. Ganditi-va mai bine de unde merita cel mai mult. Si din ce v-am scris mai sus, retineti doar atat: indiferent cat de clar si de frumos si-ar prezenta bancile oferta, pana nu aveti in mana o oferta ferma... nu veti putea face nicio comparatie serioasa. Pentru ca bancile nu sunt serioase pana nu trebuie sa semneze !

Si acum, pe scurt. Creditul Prima casa - cele mai bune oferte:

Detalii, analiza si pareri personale legate de ofertele Prima Casa
Toate bancile majore s-au inscris de la bun inceput in programul Prima casa de acordare credite ipotecare cu sprijin de la stat, si mai mult ca sigur vor contin.

Din aceeasi categorie:

Creditul Prima Casa de la BRD
Prima casa nu se uita niciodata! Creditul ipotecar Prima Casa iti ofera posibilitatea de a cumpara prin programul Prima Casa, fie o locuinta finalizata, fie ...

Creditul PRIMA CASA de la BCR
Alege creditul PRIMA CASA de la BCR si: ai rata lunara mica -> efort financiar redus prin costurile reduse si perioada mare de creditare; in plus, benefi ...

Din alte categorii:

Banca Transilvania pe scurt
Banca Transilvania (BT) este Banca Oamenilor Intreprinzatori din Romania. Multitudinea de oferte si servicii destinate IMM-urilor se combina foarte bine ...

Coduri Swift Romania A-B
Standardul international ISO 9362, cunoscut mai bine ca SWIFT-BIC / cod BIC / SWIFT ID sau code SWIFT defineste un format standard al Codurilor de Identific ...