Credit counsel

Articole

Oferte

Banci importante fara Prima Casa

Banci importante fara Prima Casa

Dintre bancile importante doar cateva nu sunt inscrise in programul de credite ipotecare Prima casa

Anii acestia se schimba regulile in programul de credite imobiliare - ipotecare garantate de catre stat, cunoscut ca "Prima casa".  Astfel, pe de o parte se vor aloca in conditii mai lejere sumele nefolosite anul trecut, pe de alta va creste plafonul garantiilor.
Astfel, un numar mai mare de institutii financiare vor putea fi inscrise in program - mai multe oferte pentru dumneavoastra.

Ofertele de credite imobiliare de la bancile neinscrise in program sunt mai avantajoase?

Pe de alta parte, se pare ca vor intra in program, pe langa anumite banci importante care lipseau, si  cateva IFN-uri.
Cele mai importante banci care nu au facut pana acum parte din program sunt ING, Garanti si Credit Europe bank. Practic, din acest grup de banci, adica din categoria lor, doar Bancpost este inscrisa in program. Nu stim ce vor face cele neinscrise, dar, de exemplu, despre ING stim cu certitudine ca doreste de mult sa se inscrie. Pe langa ING, se anunta si Banca Feroviara, Banca Marfin, Credit Coop IFN si Imocredit IFN (sursa: Avocatnet.ro ).
Ce ar putea aduce aceste banci nou in program? In primul rand, chiar daca nu functioneaza intotdeauna ca in carti, teoria spune ca la cat mai mare competitia intre ofertanti, la atat mai bune conditiile pentru clienti. Sa speram ca va fi asa. Sincer, sper sa intre si mai multe IFN-uri - mai multe societati specializate in credite care sa nu faca parte din clubul bancilor, in a caror competitie reala, cel putin la varf, eu nu prea cred. Dar e langa aceste IFN-uri, si intrarea unor banci care au tot incercat dar nu au fost primiti.. poate insemna acelasi lucru: o competitie reala intre ofertele de credite ipotecare.
Reamintim ca programul Prima Casa asigura garantii guvernamentale, cu cateva reguli de ajutor pentru clienti, dar pana la urma oferta este a bancilor. Un credit ipotecar Prima casa de la banca A nu este deloc la fel cu unul de la banca X.. chiar daca dosarul si proprietatea sunt absolut aceleasi. Deci concurenta intre oferte este binevenita.
Readucem in atentie si un alt amananunt foarte important: o mare parte a garantiilor pentru anul trecut au ramas nefolosite. Adica.. mult mai multi oameni ar fi putut sa isi cumpere locuinta personala, dar din N motive, nu au facut-o. Ofertele de pret nu mai sunt de mult atat de mari, deci limita maxima a imprumutului nu mai poate fi o problema. Sa fie atat de putine ofertele de vanzare? Posibil. Oare veniturile romanilor au reinceput sa treaca la negru? E clar ca la stat nu mai sunt salariile de acum 5-6 ani, la particulari scazusera chiar inainte de asta.. deci ce sa fie? Nu mai pot atinge oamenii cerintele de venit minim pentru a li se aproba creditul? Sau pur si simplu, nu mai au bani?
Sau poate bancile inscrise in program nu s-au mai omorat cu firea sa promoveze asemenea produse.
Oricare ar fi cauzele, tot e spre bine sa creasca oferta, atat de la banci cat si din afara lor. Este foarte posibil ca printr-un asemenea suflu nou, programul sa se redreseze si sa reinceapa tinerii sa aiba o locuinta a lor.

Si acum, pe scurt. Banci importante fara Prima Casa:

Ofertele de credite imobiliare de la bancile neinscrise in program sunt mai avantajoase?
Dintre bancile importante doar cateva nu sunt inscrise in programul de credite ipotecare Prima casa.

Din aceeasi categorie:

Creditul PRIMA CASA de la BCR
Alege creditul PRIMA CASA de la BCR si: ai rata lunara mica -> efort financiar redus prin costurile reduse si perioada mare de creditare; in plus, benefi ...

Programul Prima Casa CEC Bank
La CEC BANK veti gasi cea mai avantajoasa oferta de credit Prima Casa, chiar daca procedurile sunt putin mai greoaie decat la alte banci comerciale. Aici ...

Din alte categorii:

CEC Bank complet
Istoria CEC se pierde undeva in negura inceputurilor Romaniei, pe la 1864, darce avem astazi este ceva nou: CEC Bank - Banca "CEC", ce se vrea o banca unive ...

Banca Comerciala Romana - cum sa fii No 1
BCR este printre cele mai vechi si mai serioase institutii bancare din Romania. Aparent, are o istorie scurta, fiind infiintata legal in 1990, dar de fap ...