Credit counsel

Articole

Oferte

Banci importante fara Prima Casa

Banci importante fara Prima Casa

Dintre bancile importante doar cateva nu sunt inscrise in programul de credite ipotecare Prima casa

Anii acestia se schimba regulile in programul de credite imobiliare - ipotecare garantate de catre stat, cunoscut ca "Prima casa".  Astfel, pe de o parte se vor aloca in conditii mai lejere sumele nefolosite anul trecut, pe de alta va creste plafonul garantiilor.
Astfel, un numar mai mare de institutii financiare vor putea fi inscrise in program - mai multe oferte pentru dumneavoastra.

Ofertele de credite imobiliare de la bancile neinscrise in program sunt mai avantajoase?

Pe de alta parte, se pare ca vor intra in program, pe langa anumite banci importante care lipseau, si  cateva IFN-uri.
Cele mai importante banci care nu au facut pana acum parte din program sunt ING, Garanti si Credit Europe bank. Practic, din acest grup de banci, adica din categoria lor, doar Bancpost este inscrisa in program. Nu stim ce vor face cele neinscrise, dar, de exemplu, despre ING stim cu certitudine ca doreste de mult sa se inscrie. Pe langa ING, se anunta si Banca Feroviara, Banca Marfin, Credit Coop IFN si Imocredit IFN (sursa: Avocatnet.ro ).
Ce ar putea aduce aceste banci nou in program? In primul rand, chiar daca nu functioneaza intotdeauna ca in carti, teoria spune ca la cat mai mare competitia intre ofertanti, la atat mai bune conditiile pentru clienti. Sa speram ca va fi asa. Sincer, sper sa intre si mai multe IFN-uri - mai multe societati specializate in credite care sa nu faca parte din clubul bancilor, in a caror competitie reala, cel putin la varf, eu nu prea cred. Dar e langa aceste IFN-uri, si intrarea unor banci care au tot incercat dar nu au fost primiti.. poate insemna acelasi lucru: o competitie reala intre ofertele de credite ipotecare.
Reamintim ca programul Prima Casa asigura garantii guvernamentale, cu cateva reguli de ajutor pentru clienti, dar pana la urma oferta este a bancilor. Un credit ipotecar Prima casa de la banca A nu este deloc la fel cu unul de la banca X.. chiar daca dosarul si proprietatea sunt absolut aceleasi. Deci concurenta intre oferte este binevenita.
Readucem in atentie si un alt amananunt foarte important: o mare parte a garantiilor pentru anul trecut au ramas nefolosite. Adica.. mult mai multi oameni ar fi putut sa isi cumpere locuinta personala, dar din N motive, nu au facut-o. Ofertele de pret nu mai sunt de mult atat de mari, deci limita maxima a imprumutului nu mai poate fi o problema. Sa fie atat de putine ofertele de vanzare? Posibil. Oare veniturile romanilor au reinceput sa treaca la negru? E clar ca la stat nu mai sunt salariile de acum 5-6 ani, la particulari scazusera chiar inainte de asta.. deci ce sa fie? Nu mai pot atinge oamenii cerintele de venit minim pentru a li se aproba creditul? Sau pur si simplu, nu mai au bani?
Sau poate bancile inscrise in program nu s-au mai omorat cu firea sa promoveze asemenea produse.
Oricare ar fi cauzele, tot e spre bine sa creasca oferta, atat de la banci cat si din afara lor. Este foarte posibil ca printr-un asemenea suflu nou, programul sa se redreseze si sa reinceapa tinerii sa aiba o locuinta a lor.

Si acum, pe scurt. Banci importante fara Prima Casa:

Ofertele de credite imobiliare de la bancile neinscrise in program sunt mai avantajoase?
Dintre bancile importante doar cateva nu sunt inscrise in programul de credite ipotecare Prima casa.

Din aceeasi categorie:

Creditul Prima Casa de la Alpha Bank
Creditul Alpha Housing in lei acordat prin Programul Prima Casa iti ofera posibilitatea de a achizitiona o locuinta finalizata (inclusiv o locuinta construi ...

Credit bancar pentru constructia locuintei
Construieste-ti singur casa ta si a familei tale - cea mai buna investitie in viitor Unicredit Tiriac este alaturi de tine, punandu-ti la dispoz ...

Din alte categorii:

Raiffeisen Bank in oferte si cifre
Raiffeisen ofera o gama completa de produse si servicii de calitate superioara pentru intreaga paleta de clienti (persoane fizice, IMM, corporate), prin uni ...

Libra Internet Bank - singura oferta 100% online
Creditul bancar 100% online de la Libra Internet Bank se poate obtine in cateva minute, fara niciun drum la banca, fara adeverinte sau declaratii. Direct ...