Credit counsel

Articole

Oferte

Refinantarea ipotecara a creditului imobiliar

Refinantarea ipotecara a creditului imobiliar

Creditele bancare in lei pot fi refinantate simplu, rapid si mai ales - ieftin, cu transferul sau constituirea unei garantii imobiliare

Inca unul dintre produsele caracteristice noii ere a CEC Bank - creditul bancar de refinantare cu garantie imobiliara.
In varianta in care refinantati astfel un credit in valuta, se poate face o conversie foarte buna catre acest credit in lei. Probabil cel mai important avantaj al creditelor de la CEC: perioadele de gratie foarte generoase.
Refinantare garantat cu ipoteca imobiliara: o dobanda foarte buna, de numai ROBOR 3M + 3% marja fixa a bancii pe toata perioada creditului.
La aceasta dobanda se adauga un comision de administrare lunar de 0,05% din sold, care duce dobanda anuala efectiva totala la 6,37%, ceea ce nu este deloc rau.
Pentru accesarea acestui produs se mai percep o taxa de analiza dosar de 250 lei, si un comision unic de 400 lei.

Dobanzile la imprumuturile imobiliare au scazut foarte mult, refinantarea este o idee foarte buna acum

In cazul in care doriti la un moment dat sa inchdeti contractul prin plata in avans a intregii sume (sau doar unei parti din aceasta), comisionul de rambursare anticipata este zero (0%). Va intrebati poate, de ce ati vrea sa platiti in avans o parte din credit? Pentru ca asa va reduceti mult ratele din acel moment inainte. In fiecare rata pe care o platiti, luna de luna, la orice fel de credit, o parte din bani reprezinta parte din suma imprumutata, o alta parte este dobanda - iar dobanda intotdeauna se calculeaza la sold, si a treia componenta sunt comisioanele, de asemenea calculate la sold (la suma ramasa de rambursat din cat ati luat credit). Cand aceasta suma - principalul, scade, chiar si cu doar cateva procente, veti vedea ca ratele ce urmeaza vor scadea vizibil. Mai sus va aratam ca dobanda anuala efectiva la acest credit este de 6,37%. Daca de exemplu ati pune mana pe niste bani, si va ganditi mai bine sa faceti un depozit, dobanda pe care o primiti la acesta, la CEC Bank, este de doar 4,4% (si asta la depozitele pe 3 ani), deci pierdeti din diferenta.
Ce fel de credite se pot refinanta prin acest sistem? In principiu, de orice fel: imobiliare, ipotecare de consum, sau de nevoi personale, dar conteaza cand ati incheiat respectivele conventii:
- pentru cele incheiate inainte de 31.10.2011, ORICE
- pentru cele incheiate DUPA 31.10.11, doar cele de investitii imobiliare si cele de consum.
Ce ne place cel mai mult la creditele bancare de la CEC Bank: duratele acceptate sunt foarte mari (pana la 30 de ani pentru absolut orice fel de credit incheiat inainte de 31.10.11,la fel si pentru cele imobiliare de dupa aceasta data, iar pentru cele de nevoi personale de dupa 31 oct '11, 5 ani), si MAI ALES VARSTA ACCEPTABILA: aici CEC este de nebatut - minim 18 ani si maxim 75 de ani - data ultimei rate ! Practic, daca as avea 45 de ani, si inca 20 ani de plata la o rata foarte mare, la CEC Bank pot sa imi refinantez imprumutul si sa impart achitarea lui pe 30 de ani. E adevarat ca astfel suma toata platita la final ar fi mai mare, insa repartizate mult mai usor, in rate mai mici. Iar daca aveam un credit cu DAE de 10-12% (cat se poate de obisnuit acum cativa ani), prin trecerea la aceasta dobanda foarte buna de la CEC probabil ca as reduce de fapt destul de mult acea diferenta per total.
Si nu in ultimul rand, perioada de gratie la acest credit al bancii CEC: 360 de zile la orice imprumut contractat inainte de 31 oct 2011 si la cele imobiliare de dupa aceasta data, si 180 de zile pentru cele de consum - nevoi personale de dupa acea data.
Va spun: pot exista si credite mai bune decat acesta - in anumite conditii. Totul tine de fapt de conditii: chiar daca un produs asemenator de la o alta banca are o dobanda totala mai mica, dar conditii mai stricte la veniturile acceptate, sau chiar si la varsta.. nu mai este cel mai bun imprumut pentru dumneavoastra, clar.
Spre exemplu, de fapt chiar contraexemplu, sa vedem ce inseamna creditele de refinantare cu ipoteca de la Bancpost: maximul este de doar 25 de ani; dobanda este ROBOR 3M + 3,6% (fata de doar ROBOR 3M +  3% la CEC). Deci pare ca aceasta refinantare de la Bancpost este mult mai rea decat la CEC. Poate ca da, dar va ofera posibilitatea aceea gasita doar la ei: 1 luna vacanta la plata ratei. Aveti copii, trebuie trimisi in tabara, pregatita scoala.. Chiar daca dati un pic mai mult la dobanda, poate ca v-ar avantaja mai mult sa stiti ca o luna in fiecare an nu platiti rata, fara a ramane restanti, nu?

Si acum, pe scurt. Refinantarea ipotecara a creditului imobiliar:

Dobanzile la imprumuturile imobiliare au scazut foarte mult, refinantarea este o idee foarte buna acum
Creditele bancare in lei pot fi refinantate simplu, rapid si mai ales - ieftin, cu transferul sau constituirea unei garantii imobiliare.

Din aceeasi categorie:

Credite fara dobanda pentru tineri
Conditii: varsta de cel mult 26 de ani, si o dovada a modului de utilizare a banilor. Nu se va solicita dovada veniturilor - astfel creditul fara adeveri ...

Creditul Casa Ta Ibiza Sol de la Raiffeisen Bank
Visele nu raman doar vise cu oferta speciala de la Raiffeisen Bank. Casa luxoasa pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna poate fi a ta datorita finantarii cu dob ...

Din alte categorii:

Alpha Rapid pentru nevoi personale
Credit promotional pentru nevoi personale sau consum, cu acordare rapida; promotie cu perioada limitata Un credit nevoi personale cu acordare ra ...

Cel mai bun credit de consum de la BT
Cel mai bun credit pentru nevoi personale, aceasta este firmatia Bancii Transilvania referitoare la creditul Practic BT cu dobanda fixa. Vom vedea daca este ...