Credit counsel

Articole

Oferte

Analiza credite bancare in 2019

Analiza credite bancare in 2019

Anul acesta ne aduce oferte speciale atat la credite bancare cat si la sistemele alternative de finantare

Prezentam succint oferta de credite bancare de la BRD, dar nu atat pentru a le face reclama, cat mai mult pentru a va pune la dispozitie un exemplu si un sistem de analiza si comparatie.
De ce BRD? Pentru ca este cea mai mare si mai cunoscuta banca care isi face singura concurenta prin intermediul mai multor IFN-uri pe care le detine. Nu este nici pe departe singura banca care face asa ceva (exemplele de la Banca Transilvania sau de la Garanti fiind ultracunoscute), doar ca este cea mai mare.
Deci pe scurt: care este diferenta intre oferta de credite bancare de la BRD, si oferta de imprumuturi bani de la BRD Finance IFN?
Luam ca termen de comparatie cele mai promovate oferte de credite nevoi personale (se numesc la fel in ambele sisteme de ofertare).
Ambele se pot acorda cu depunerea online a cererii, cam la fel, in cam aceleasi conditii.

Inca un an, inca o analiza - imprumuturile de la banci pe intelesul nostru

DAE la BRD (creditul bancar) este de: 10,61% pe an in cazul veniturilor incasate in cont la BRD sau 11,82% fara venituri incasate la BRD, informatie prezentata clar pe primele pagini.
Care este DAE la BRD Finance IFN? Un pic mai greu de aflat, dar dupa gasirea unui fisier sugestiv denumit 57_11PL_PrezentareExterna_Credit_Nevoi_Personale__iunie... pdf, aflam ca Dobanda anuala fixa este de 18,9%, dar DACA imprumuti mai mult de 10.000 lei (pana la 100.000 lei), aceasta devine doar 9%. Minunat, dar ATENTIE: Dobanda anuala fixa? Da,a sa scrie in document. Te-ar face aproape sa crezi ca se refera la Dobanda Anuala Efectiva (DAE), adica costul total.. sincer si pe mine m-a pacalit la prima citire, noroc ca citesc intotdeauna de doua ori orice document.. Cat este de fapt DAE? NU scrie direct, dar din calcule, dupa ce adaugam toate celelalte comisioane, iese ceva cel putin dublu. Apoi se adauga si asigurarea optionala.. De ce ii spune optionala? Pentru ca, daca nu aduci garanti, esti obligat sa o platesti. Sau invers: daca aduci un garant, nu mai trebuie sa o achiti. Scump, domnule, scump ! Dar mai ales,necinstit si ascuns prezentat totul.
In aceste conditii, ce sanse avem sa obtinem un imprumut bancar la BRD? Probabil ca destul de mari, daca avem totul in regula, nicio restanta la alte credite bancare, salariu mare cu cheltuieli putine, eventual si garantii. Daca insa orice este gri in situatia dumneavoastra, probabil ca veti fi refuzati. Si ce fac cei refuzati de banci cu cererile lor de credite?
Ori isi pun pofta in cui, ori, daca situatia este grava, sau daca sunt cu adevarat curajosi, o transforma (cererea de credite bancare) in cerere de imprumuturi bani la IFN. Din cate stim, exista IFN-uri mai transparente decat BRD Finance IFN. De asemenea, este foarte posibil sa existe si IFN-uri cu dobanzi mai mici, poate ca si credite bancare mai costisitoare.
Retineti ce va spun: noi nu oferim credite bancare. Nici imprumuturi de bani. Noi nici macar nu va spunem de unde sa le luati, si nici nu va raspundem la toate intrebarile. Noi incercam sa va invatam ce intrebari sa puneti !

Si acum, pe scurt. Analiza credite bancare in 2019:

Inca un an, inca o analiza - imprumuturile de la banci pe intelesul nostru
Anul acesta ne aduce oferte speciale atat la credite bancare cat si la sistemele alternative de finantare.

Din aceeasi categorie:

Creditul ING Ipotecar de la ING Bank
Casa este, probabil, cea mai scumpa achizitie pe care o facem vreodata. Chiar daca investim in primul rand in confortul si in siguranta pe care ni le ofera ...

Refinantarea ipotecara a creditului imobiliar
Creditele bancare in lei pot fi refinantate simplu, rapid si mai ales - ieftin, cu transferul sau constituirea unei garantii imobiliare Inca unul di ...

Din alte categorii:

ING Personal credit nevoi personale in lei
Fara avans, fara garantii si cu foarte putine acte, obtii sumele necesare pentru orice ai avea nevoie Ce ne mira din start la acest credit este ...

Credit nevoi personale cu asigurare de viata si somaj
CEC Bank vine cu oferte deosebite in sustinerea eforturilor de a deveni o banca moderna Incepem cu un citat mai lung de pe site-ul CEC: "NOU! Cr ...